Contact 06 30 27 20 12 · mail@taff.nl
Mijn minnaar en ik

Mijn minnaar en ik

In het Museum Henriette Polak is werk te zien van beeldend kunstenaars Natasja Bennink en Onno Broeksma. Beide kunstenaars zijn afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva en exposeren regelmatig in binnen- en buitenland. Zoals de titel van de tentoonstelling aangeeft, is het de vierde keer dat het kunstenaarspaar hun werk in samenhang toont.

De zoektocht naar de essentie en de relatie tot de ander zijn vraagstukken die het werk van Bennink en Broeksma verbinden. Die band komt tot uitdrukking in de tentoonstellingenreeks ‘Mijn minnaar en ik’, een titel die is ontleend aan het gelijknamige gedicht van Rutger Kopland dat hij schreef nadat hij Bennink’s beeld van een kussende paar had gezien.

Op het eerste gezicht hebben de extraverte figuratieve beelden van Bennink en de ingetogen abstracte schilderijen en het grafisch werk van Broeksma niets met elkaar te maken of gemeen. Zij hebben elkaar ook niet nodig om de toeschouwer te boeien. Toch is het onmiskenbaar dat er iets gebeurt wanneer het werk samen wordt gebracht en op elkaar reageert. De gelaagdheid van de beelden van Bennink wordt benadrukt en het schijnbaar hermetische karakter van Broeksma’s werk wordt opengebroken.